Martingale-systemet

Black Jack är ett av de kortspel som människan studerat mest ingående. Högutbildade matematiker har försökt knäcka spelets kod och spelgenier har offrat hela liv för att förstå och genomskåda det. I ett spel som black jack, där mycket ligger i ödets händer och slumpen har mycket att säga till om, kan det verka som om det inte behövs någon speciell strategi. Majoriteten av alla spelare tänker också just så när de sätter sig vid bordet. Dumt nog, eftersom man helt klart kan öka sina chanser, om man vet vad man gör.

Visst vinner man ibland helt utan strategi, men då är det bara ren tur. Någon som verkligen lärt sig spelet och analyserar sannolikheter har en mycket bättre utgångspunkt. Då kan man nämligen börja använda spelets slumpmässiga karaktär till sin fördel. Nedan ska vi gå igenom en av världens mest kända strategier: Martingale-systemet.

Först och främst ska du bestämma hur stor din initiala insats ska vara. Det är nämligen denna summa du ständigt kommer att återvända till. Strategins princip är att varje gång du förlorar, ska du dubbla din insats. Det är viktigt att du håller uppe denna taktik, även om du förlorar flera gånger i rad. Förr eller senare vinner du nämligen. När du vunnit börjar du sedan om från början. Detta har visat sig vara otroligt effektivt och har blivit en riktig klassiker.

Detta är bara en av alla de välkända strategier som finns. Du bör också studera Paroli-, Parlay-, Labouchere- och “1-2-3-4-5-6”-systemen. Alla dessa är erkända av kunniga spelare och medför fördelar. Det är dock viktigt att komma ihåg att i ett spel som black jack är vinsten aldrig garanterad.