Proffsens bästa pokertips

Oavsett om du lirar poker för att det är kul eller för att tjäna lite pengar så finns det mycket att lära och många tricks att ta till för att maximera dina chanser att vinna. Det är lika viktigt att du kan minimera förluster i perioder då fru Fortuna inte riktigt är din vän. Nedan följer några tips som kan förbättra dina chanser vid pokerbordet avsevärt.

  1. Spela inte varje hand/Lägg dig mer – Ett av de största och mest utbredda misstagen som nybörjare gör är att de helt enkelt spelar för många händer. Många verkar tro att det ligger någon sorts skam eller dylikt i att lägga sig eller att man kan uppfattas som tråkig om man inte ständigt hänger med i spelet och höjer sina insatser. Har du en hand som du inte tror på? Lägg dig!
  2. Spela inte berusad eller upprörd – Att spela berusad är ett säkert kort om du vill gå hem med tom plånbok. Precis som när du är upprörd över något så kommer du spela händer som du annars aldrig skulle spela eftersom du för tillfället är styrd av känslor snarare än rationalitet.
  3. Ha koll på korten på bordet – När du först börjar spela så kan det räcka med att hålla koll på din egen hand, men när du väl lärt dig grunderna så är det dags att även ha uppmärksamhet på vad som händer på bordet. I Texas Hold´Em kan är enkelt att snabbt luska ut vilken hand som bäst passar till floppen. Resonera utifrån det till att börja med.
  4. Ha koll på de andra spelarna – Ha alltid uppmärksamhet på dina motspelare, även om du för tillfället inte är med i spelet. Du kan då lägga märke till hur och när en spelare vanligtvis höjer insatsen, eller vad en annan spelare gör som avslöjar hans bluffar. När du väl är med i spelet igen kan du använda dessa observationer till din fördel.

Med dessa tips kan du bli en bättre spelare, men kom även ihåg att aldrig spela över din liga. Det är bättre att vara en stor fisk i en liten damm än en liten fisk i en stor damm. Lämna helt enkelt bordet om du känner att dina motståndare är alldeles för bra.