Texas Hold’em

Bland alla pokerspel är det inget spel som har lika många spelare och turneringar som just Texas Hold’em, det är helt enkelt kungen, eller kanske ässet, av pokerspel.

Detta är sant både på och utanför nätet och varje dag spelas en mängd online turneringar där vem som helst kan vara med.

Texas Hold’em är ett kortspel med gemensamma kort där varje spelare bara har två kort på handen och får använda sig av kort som ligger öppet på bordet för att kunna skapa en hel hand. Man lägger ut korten i omgångar, först tre på en gång, sedan ett fjärde och slutligen ett femte kort. Innan, mellan och efter alla dessa kort kommer ut på bordet kommer alla spelare som fortfarande är med i spelet ha en chans att satsa.

Som så många andra pokerspel där man satsar pengar använder sig Texas Hold’em av mörka insatser, vilket är insatser som läggs in redan innan korten har blivit utdelade, detta gör man med hopp om att varje omgång kommer att inkludera fler spelare.  Det finns två stycken, kallad lilla och stora mörk. Stora mörk lägger in hela minimiinsatsen och lilla mörk lägger in hälften så mycket.

Position är en mycket viktig del i Texas Hold’em, det är vad många proffs använder sig av för att bedöma hur bra deras hand egentligen är. Allt utgår från personer som sitter vid dealer button, det är från denna person som korten delas. Till vänster om denna person sitter lilla mörk och stora mörk sitter ett steg längre bort.

När alla har fått sina kort är det personen till vänster om stora mörk som börjar agera, sedan går man runt bordet tills slutligen stora mörk bestämmer sig om denne vill vara med eller inte, det händer ju trots allt ofta att insatsen höjs innan man tagit sig hela vägen kring bordet. I alla omgångar därefter är det dock personen som började som lilla mörk som kommer att vara först att agera.

Det finns en uppsjö av information om Texas Hold’em att hämta på nätet, men även i böcker om man föredrar det.